Kiekvienoje virtuvėje keptuvė yra nepakeičiamas indas. Tinkamai pasirinkta keptuvė ne tik padės šeimininkei lengviau gaminti, bet leis sukurti kepimo šedevrus.
Keptuvės gaminamos iš ketaus, nerūdijančio plieno arba plieno, padengto įvairiais emaliais, akmens mase, keramika, granito ir kitomis medžiagomis. Jos būna komplekte su dangčiais, pagamintais iš įvairių medžiagų (skaidrūs arba nepermatomi), o kartais ir su tinkleliu, apsaugančiu nuo riebalų ar aliejaus taškymo. Ketaus keptuvės yra žinomos dėl jų ilgaamžiškumo, taip pat puikiai tinka ilgalaikiam produktų terminiam apdorojimui; Nerūdijantis plienas – ši medžiaga negadina maisto skonio ir yra lengvai valoma; plienas – turi geras nepralaidumo savybes. Jam plauti galite naudoti metalinius pjovimo įrankius; granitas – šiose keptuvėse produktai nepridega, jam būdingas geras atsparumas rūgštims; keramikinė ir akmens masė – neišskiria kenksmingų medžiagų, ji yra lengvai valoma, net jei kažkas pridega.
Keptuvės akmens masė, ketaus, marmurinė, granitas, blynams, plieninė
Kai kurie indai parduodami be dangčio, todėl jį verta pirkti atskirai. Geras priedas padės tinkamai paruošti patiekalus. Modeliai yra įvairaus skersmens, todėl jūs galite pasirinkti geriausią bet kurį variantą. Keptuvių dangčiai gaminami iš įvairių medžiagų. Populiariausi yra stiklo gaminiai. Jie yra lengvai valomi, taip pat lengvai plaunami indaplovėse. Stiklinis dangtis turi tam tikrų privalumų. Jūs galite stebėti maisto ruošimo procesą ir lengvai išvengti prideginimo.
Keptuvė akmens masė, keptuvė ketaus, keptuvė marmurinė, keptuvė granitas, keptuvė lietiniams, keptuvė plieninė, dangčiai stikliniai, dangčiai gaminami iš storo, tvirto ir karščiui atsparaus stiklo, puodų ir keptuvių dangčių laikiklis, dangčių stovas, apsauginis tinklelis ant keptuvės, rankenėlė puodo ar keptuvės dangčiui